pix@willyweyens.com
Rallyworld
 
-LATVALA.298.jpg
 Moments in Motion 2014-09-02   

Gallery shortcuts

dakarworld

LOGO_2014

WRC-logo-rev-white-300x124
plaque
Home BRC Skoda en Loix zeker geen team meer in een 2012 jaarcampagne.
Skoda en Loix zeker geen team meer in een 2012 jaarcampagne. PDF Print E-mail
BRC

02.02.2012

loix_miclotte_geen2012meerMinder dan één maand voor de start van het nieuwe nationale rallykampioenschap, blijft het verbazend stil rond de mogelijke ‘campagne 2012’ van Freddy Loix. Het was geen geheim dat de Limburger nog duidelijk ambities had voor een IRC titel, maar ….hoe zit dat nu eigenlijk ? Wij legden ons oor te luisteren bij Vincent Struye, PR verantwoordelijke bij de Belgische importeur van Skoda, de Tsjechische constructeur waar Loix in de voorbije twee seizoenen zijn “thuisbasis” had.

 

 

Hij doet het verhaal van de voorbije maanden, waaruit meteen blijkt dat het hoofdstuk Freddy Loix, zoals we dat in de voorbije twee seizoenen kenden,… definitief verleden tijd is !

“Eind november, begin december hebben wij vanuit Skoda België een voorstel gedaan naar Freddy Loix om ook in 2012 een nieuw programma op te zetten met de Fabia S2000. Eerder hadden zowel Skoda als partner BFO inderdaad de gezamenlijke intentie geuit om, na de succesrijke jaren 2010 en 2011, ook nu weer verder te gaan. En dus werd er een basisprogramma uitgewerkt dat quasi identiek was als dat van vorig jaar, met deelnames aan de IRC en het Belgische kampioenschap.

Daarbij werd gevraagd om rond de jaarwisseling een definitief antwoord te krijgen, ten einde Skoda België toe te laten ook de nodige budgetten van o.m. het marketing gedeelte te kunnen vastleggen. Omdat wij midden januari nog steeds geen antwoord gekregen hebben, hebben we ondertussen besloten om het project voor een volledig rallyseizoen, definitief op te bergen… Officieus weten we natuurlijk ook dat Freddy en zijn entourage nog in gesprek zijn/waren met een andere constructeur (nvdr: het gaat om contacten met M-Sport, met de bedoeling met de Ford Fiesta S2000 aan te treden in een gemengd Belgisch-IRC programma), maar ik herhaal het: tot vandaag hebben wij noch een ‘ja’, noch een ‘neen’ op ons voorstel ontvangen”.

Toch benadrukt Struye dat het afspringen van de ‘seizoensovereenkomst’ met Loix zeker niet betekent dat Skoda België niet meer aanwezig zal zijn in het BRK. “Wij tekenden in 2011 een overeenkomst voor twee jaar met de rallyorganisatie in Ieper. Dus ook eind juni 2012 zullen we daar weer manifest aanwezig zijn, zeker ook met de IRC wagens van Jan Kopecky, Juho Hänninen en Andreas Mikkelsen. Maar niets belet ons om vanuit Belgische hoek met een ‘one shot operatie’, eenmalig deel te nemen in de Kattenstad. We zien dan wel wie er achter het stuur zal zitten. Zelfs Freddy Loix behoort daarbij – als potentiële winnaar – tot de mogelijkheden…”

Freddy Loix won in de voorbije twee seizoenen 6 internationale wedstrijden aan het stuur van de Skoda Fabia S2000 en werd zowel in 2010 als in 2011 vierde in de eindstand van het IRC.

 

 

 

Schermafbeelding_2013-12-19_om_16.35.34

schroth-top

 

cooper-tires

 

Rigid_Linear_450x131_Web

 

images-1

proflex

delta

 

nissan-logo
 
 
©2014 Nick & Willy Weyens Photography. All Rights Reserved.
Theme and site created by MnM-Design